Menu
Generic filters
Exact matches only

Πικάντικο Buddha bowl

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 500 g λευκά μανιτάρια, στα 2
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σκόνη σκόρδου
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμάς
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι «AB think bio»

Για τη σάλτσα

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 πιπερίτσα τσίλι
  • 1/2 λάιμ, χυμός και ξύσμα
  • 2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι

Για τον κολοκυθόσπορο

  • 1/4 φλ. άψητος κολοκυθόσπορος
  • 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «AB think bio»
  • 1/3 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • 2 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • πάπρικα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε τον κολοκυθόσπορο με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κύμινο, απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 230°C. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου, τον κουρκουμά, αλατοπίπερο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το τσίλι, το λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι.
  • Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν ρύζι.
  • Μαγειρεύουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το «ρύζι» κουνουπιδιού με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας. Μοιράζουμε στα μπολ το «ρύζι» κουνουπιδιού, τη σάλτσα γιαουρτιού, τα μανιτάρια, τον κολοκυθόσπορο και τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα.
Bookmarks