Πικάντικο Buddha bowl
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε τον κολοκυθόσπορο με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κύμινο, απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 230°C. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη σκόνη σκόρδου, τον κουρκουμά, αλατοπίπερο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το τσίλι, το λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι σε δόσεις στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν ρύζι.
- Μαγειρεύουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το «ρύζι» κουνουπιδιού με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας. Μοιράζουμε στα μπολ το «ρύζι» κουνουπιδιού, τη σάλτσα γιαουρτιού, τα μανιτάρια, τον κολοκυθόσπορο και τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα.