Menu
Generic filters
Exact matches only

Ντοματόσουπα

Με το μισό κουτί χυμό ντομάτας φτιάχνουμε μια νόστιμη ντοματόσουπα

Preparation Λιγότερο από 30’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Σκόρδο
  • 1 Ντομάτα
  • 1 φλ. Τραχανάς ξινός
  • Βασιλικός
  • Φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 750 ml Νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον χυμό που μας περίσσεψε και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 750 ml ζεστό νερό από βραστήρα. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά η ντομάτα, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο. Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και επιπλέον πιπέρι.

Bookmarks