Menu
Generic filters
Exact matches only

Ντάκος με ρεβιθάδα

Δεν φαντάζεστε τη νοστιμιά του ζεστού σουσαμιού που το χτυπάς εκείνη την ώρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα με θυμηθείτε!

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 1 μερίδα
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1½ φλ. ρεβιθάδα με τα ζουμιά της
  • 1 ντάκος ή 4-5 ντακάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 αγγούρι μικρό, σε φέτες
  • 1 ραπανάκι, σε φετούλες
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ ή λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σουρώνουμε τη ρεβιθάδα. Ρίχνουμε στο μούλτι τα μισά ρεβίθια με λίγο από το ζουμί τους. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το σουσάμι, κρατάμε μια κουταλιά και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο μούλτι και χτυπάμε καλά μαζί με το ξύσμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο λεμόνι, αν χρειάζεται. Μοιάζει με χούμους!
  • Στο τηγανάκι ρίχνουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια και τα ψήνουμε με το ελαιόλαδο να ροδίσουν.
  • Ρίχνουμε στον ντάκο το ζουμί της ρεβιθάδας. Από πάνω στρώνουμε το τύπου χούμους. Ανακατεύουμε το αγγούρι με τα ραπανάκια, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, το κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο, απλώνουμε πάνω από το χούμους, ρίχνουμε τα ρεβίθια με το σουσάμι που κρατήσαμε, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Bookmarks