Menu
Generic filters
Exact matches only

Μπέργκερ με ψωμί ολικής, γαρίδες ψητές και αβοκάντο

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Για τα ψωμάκια

  • 4 ψωμάκια ολικής άλεσης για μπέργκερ
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μάραθος ή κόλιανδρος ή άνηθος
  • 1 κ. σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. μουστάρδα ντιζόν

Για τις γαρίδες

  • 16 γαρίδες Νο 2 καθαρισμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο

Για τα λαχανικά

  • 2 αβοκάντο ώριμα μεσαίου μεγέθους
  • 50 γρ. λεμόνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες μέτριες σε μικρούς κύβους κατά προτίμηση χωρίς τα σπόρια
  • 1 κ. σ. κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Λαχανικά: Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και περιχύνουμε με το λεμόνι και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε την ντομάτα και τη ρίχνουμε μαζί με το κρεμμύδι στο μπολ με το αβοκάντο. Τα ανακατεύουμε λίγο και απαλά για να μη λιώσουν και βγάλουν τα ζουμιά τους οι ντομάτες.

Γαρίδες: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα τις γαρίδες απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε.

Ψωμάκια: Ψήνουμε λίγο τα ψωμάκια στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με τον μάραθο, το κρεμμυδάκι και τη μουστάρδα.

Σερβίρισμα: Παίρνουμε ένα από τα ψωμάκια, το κόβουμε οριζοντίως στη μέση και αλείφουμε την κάτω του πλευρά με το μείγμα αβοκάντο. Βάζουμε από πάνω 4 από τις γαρίδες, αλείφουμε το πάνω μέρος του ψωμιού με το μουσταρδάτο μείγμα μάραθου και σκεπάζουμε τις γαρίδες.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Bookmarks

Λαχανικά: Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και περιχύνουμε με το λεμόνι και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε την ντομάτα και τη ρίχνουμε μαζί με το κρεμμύδι στο μπολ με το αβοκάντο. Τα ανακατεύουμε λίγο και απαλά για να μη λιώσουν και βγάλουν τα ζουμιά τους οι ντομάτες. Γαρίδες: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα τις γαρίδες απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Ψωμάκια: Ψήνουμε λίγο τα ψωμάκια στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με τον μάραθο, το κρεμμυδάκι και τη μουστάρδα. Σερβίρισμα: Παίρνουμε ένα από τα ψωμάκια, το κόβουμε οριζοντίως στη μέση και αλείφουμε την κάτω του πλευρά με το μείγμα αβοκάντο. Βάζουμε από πάνω 4 από τις γαρίδες, αλείφουμε το πάνω μέρος του ψωμιού με το μουσταρδάτο μείγμα μάραθου και σκεπάζουμε τις γαρίδες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.