Menu
Generic filters
Exact matches only

Κέικ με γιαούρτι και μπανάνα

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 250 g ζάχαρη άχνη
  • 125 g γιαούρτι
  • 220 g αλεύρι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 g μπανάνες
  • 50 g κομμένες σε ροδέλες
  • σταφίδες ξανθές
  • ζάχαρη άχνη
  • για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταφίδες και τις μπανάνες, και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 30-40’.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.

Bookmarks

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταφίδες και τις μπανάνες, και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 30-40’. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.