Menu
Generic filters
Exact matches only

Μπάρες «μπακλαβά»

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 10 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1/2 φλ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 1 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα)
  • 1 1/3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 - 1/3 φλ. μέλι
  • 1/4 - 1/3 φλ. κρεμώδες ταχίνι
  • 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/8 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τα φουντούκια, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι αμυγδάλου, το λάδι καρύδας και το αλάτι να ψηθούν ελαφρώς, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, να ζεσταθεί και να γίνει υδαρές, χωρίς όμως να βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
• Αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ταχίνι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι καρύδας.
• Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αντικολλητική επιφάνεια, διαστάσεων 20×20 εκ., και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
• Καταψύχουμε για 30 λεπτά. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τυλίγουμε κάθε τετράγωνο με λαδόκολλα. Διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, λόγω του λαδιού καρύδας.

Bookmarks