Menu
Generic filters
Exact matches only

Μπάμιες φούρνου με baby πατατούλες και λιαστές ντομάτες

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 kg μπάμιες extra Ροδόπης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», καθαρισμένες
  • 70ml ξίδι λευκό Ροδίτης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 150ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι «ΑΒ think bio», φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 2 ντομάτες «AB think bio» μεγάλες και ώριμες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη AB
  • 12 πατάτες baby «ΑΒ fresh to go», με τη φλούδα, κομμένες στη μέση
  • 10 λιαστές ντομάτες ΑΒ, σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός «AB fresh to go», ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200g φέτα Τριπόλεως ΑΒ, θρυμματισμένη με πιρούνι (προαιρετικά)
Μπάμιες Ροδόπης Κατεψυγμένες 450gr
Ξίδι Λευκό Ροδίτης 500 ml
Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο 1lt
Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
Ντομάτες Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικές
ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ 1 KG
Πατάτες Baby Πλυμένες Κύπρου 750 gr
Λιαστή Τομάτα Σε Λάδι 240 gr
Μαϊντανός Καθαρισμένος Φρέσκος 40 gr
Δυόσμος Σκαφάκι 25 gr
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Μείγμα Πιπεριών Μύλος 50g
Τυρί Φέτα Τριπόλεως ΠΟΠ 400gr
Next

Εκτέλεση

• Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή και σοτάρουμε τις μπάμιες για 4-5 λεπτά. Τις αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το μισό ξίδι. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί και τις μεταφέρουμε σε μέτριο ταψί.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και περνάμε τις ντομάτες από τον πολυκόφτη.
• Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες και τις λιαστές ντομάτες. Σοτάρουμε για άλλα 4 λεπτά.
• Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο ξίδι, λίγο νερό και αλατοπίπερο. Δίνουμε στη σάλτσα μία βράση και τη ρίχνουμε πάνω από τις μπάμιες, μοιράζοντας και τις πατατούλες ομοιόμορφα στο ταψί.
• Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του και λίγη σάλτσα.
• Πασπαλίζουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό και, αν θέλουμε, με τη θρυμματισμένη φέτα.

Bookmarks