Menu
Generic filters
Exact matches only

Μείγμα σαλατικών με φινόκιο, ρόδι και βινεγκρέτ δυόσμου

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 400 g. έτοιμη σαλάτα με αντίδια ραντίτσιο και βαλεριάνα
  • 1 φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
  • καρπούς από 1 ρόδι μεγάλο
  • 50 g. φουντούκια ψημένα για 5 λεπτά στο γκριλ και χοντροσπασμένα
  • 50 g. γραβιέρα Κρήτης κομμένα σε λεπτές μακριές λωρίδες
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φύλλα) πολύ ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. μαραθόσπορο
  • 1 κ. γ. ζάχαρη καστανή
  • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την βινεγκρέτ: Βάζουμε τα φύλλα δυόσμου και το χυμό λεμονιού σε ένα μούλτι και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον μαραθόσπορο και «χτυπάουμε» λίγο τα υλικά για να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σαλατικά, το φινόκιο, τα φουντούκια και το ρόδι.
Ραντίζουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την γραβιέρα και ραντίζουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Bookmarks

Για την βινεγκρέτ: Βάζουμε τα φύλλα δυόσμου και το χυμό λεμονιού σε ένα μούλτι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον μαραθόσπορο και «χτυπάουμε» λίγο τα υλικά για να ενωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σαλατικά, το φινόκιο, τα φουντούκια και το ρόδι. Ραντίζουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την γραβιέρα και ραντίζουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.