Menu
Generic filters
Exact matches only

Με το περίσσευμα από ψαχνά πουλερικών φτιάχνουμε μια παστιτσάδα στιγμής

Preparation Από 30’ έως 60’
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκόρδο (σκελίδες) ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι
  • 3-4 γαρίφαλο (καρφάκια)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κοντά ζυμαρικά ολικής άλεσης (πακέτο)
  • φρεσκοκομμένος βασιλικός
  • τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά μια φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε το πορτοκάλι, στύβουμε το μισό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Στο άλλο μισό μπήγουμε τα καρφάκια γαρίφαλο και το ρίχνουμε κι αυτό στη σάλτσα μαζί με το ξύλο κανέλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό το πακέτο με τα κοντά ζυμαρικά ολικής άλεσης. Ρίχνουμε τα περισσεύματα των ψαχνών πουλερικού στη σάλτσα να πάρουν μία βράση μαζί για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το πορτοκάλι με τα γαρίφαλα από τη σάλτσα και παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά λίγα λίγα (τα οποία δεν έχουν βράσει εντελώς) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από την κατσαρόλα των ζυμαρικών και ανακατεύουμε, να μελώσει η σάλτσα και να πάρει μία βράση μαζί με τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Bookmarks