Menu
Generic filters
Exact matches only

Μακαρονόπιτα

Με το φρέσκο γάλα που λήγει σήμερα και δεν το έχουμε καν ανοίξει, φτιάχνουμε μακαρονόπιτα της τεμπέλας

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • γάλα που λήγει σήμερα
  • 400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 1 ντομάτα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. αλλαντικό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το μακαρονάκι σε ένα πυρίμαχο ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω τη φέτα και το αλλαντικό της επιλογής μας, αν χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και ανάλογο αλατοπίπερο σε ένα μπολ και περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού. Ανακατεύουμε μία φορά ακόμα και ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Bookmarks