Menu
Generic filters
Exact matches only

Με ένα φύλλο ζύμη σφολιάτας, φτιάχνουμε σφολιατίνια

Preparation Από 30’ έως 60’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αβγά
  • λίγη κανέλα (για γλυκά)
  • λίγη ζάχαρη (για γλυκά)
  • 1 αβγό (για αλμυρά)
  • λίγο σκληρό τυρί τριμμένο (για αλμυρά)
  • σουσάμι (για αλμυρά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας κατά μήκος μπροστά μας και το χαράζουμε κάθετα στη μέση. Ύστερα κάνουμε οριζόντιες χαρακιές, δημιουργώντας λωρίδες πάχους 3 εκ. Χτυπάμε το αβγό με 1 κουταλάκι νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή με τριμμένο τυρί και σουσάμι, εξαρτάται αν τα θέλουμε γλυκά ή αλμυρά. Με τη βοήθεια σπάτουλας χωρίζουμε μία μία τις λωρίδες, τις ακουμπάμε μπροστά μας και τις στρίβουμε ελαφρά. Τις αραδιάζουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις σερβίρουμε χλιαρές ή κρύες.

Bookmarks