Menu
Generic filters
Exact matches only

Mάφιν ροδάκινο με πράσινο τσάι

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 12 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ. γ. σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κ. γ. αλάτι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. γ. πράσινο τσάι σε σκόνη
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ροδάκινα ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με την άχνη και τα αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα για 12 μάφιν.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το αβγό, το τσάι και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν και να διαλυθεί το μέλι.
Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ αλεύρι και γάλα και τελειώνουμε με αλεύρι.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 25-30’ λεπτά‘. Ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και συνοδεύουμε με ρόφημα λουίζας και γιαούρτι δίπλα στα μάφιν.

Bookmarks

Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με την άχνη και τα αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα για 12 μάφιν. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το αβγό, το τσάι και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν και να διαλυθεί το μέλι. Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ αλεύρι και γάλα και τελειώνουμε με αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 25-30’ λεπτά‘. Ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και συνοδεύουμε με ρόφημα λουίζας και γιαούρτι δίπλα στα μάφιν.