Menu
Generic filters
Exact matches only

Φυσικό αναψυκτικό με πεπόνι, λάιμ & μέλι

Preparation 10΄ προετοιμασία τουλάχιστον 1 ώρα αναμονή
Servings 2 λίτρα
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 10 φλ. πεπόνι, κομμένο σε κομμάτια
  • 7 εκ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 φλ. νερό (μπορεί να είναι και ανθρακούχο, για πιο sparkling εκδοχή)
  • 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 5 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το πεπόνι με το τζίντζερ, μέχρι να γίνει πουρές. Σουρώνουμε μέχρι να μείνουν περίπου 4½ φλ. στραγγισμένος χυμός. Βάζουμε την πούλπα που απέμεινε σε θήκες για παγάκια και καταψύχουμε για επόμενες χρήσεις σε χυμούς ή κοκτέιλ.
  • Ρίχνουμε τον χυμό πεπονιού σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Γλυκαίνουμε το αναψυκτικό μας με ζάχαρη ή μέλι ή αγαύη, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Κρατάμε παγωμένο στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο και αποθηκεύουμε σε ένα θερμός.
Bookmarks