Menu
Generic filters
Exact matches only

Detox σαλάτα με σιτάρι, κινόα, λαχανικά και dressing ταχινιού

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 100 γρ. κινόα
  • 100 γρ. σιτάρι
  • 250 γρ. φύλλα φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1/4 μοβ λάχανο, χοντροκομμένο
  • τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί από 2 παντζάρια
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 1 πορτοκάλι, σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. σταφίδες ξανθές
  • 1/4 φλ. κράνμπερις
  • 1/3 φλ. κουκουνάρι
  • 2-3 κ.σ. σπόροι ροδιού
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. ζεστό νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε αποβραδίς το σιτάρι. Την επομένη, το στραγγίζουμε και το βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και λίγο αλάτι. Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό και τη στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα λαχανικά, την κινόα, το σιτάρι, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, το πορτοκάλι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε με τη σος. Ανακατεύουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το κουκουνάρι και το ρόδι και σερβίρουμε.
Bookmarks