Menu
Generic filters
Exact matches only

Χούμους μαυρομάτικων με κουκουνάρι, ελιές και σταφίδες

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 3 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 80g ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • 50g κουκουνάρι, ωμό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το χούμους

  • 300g μαυρομάτικα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60g ταχίνι
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό παγωμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βράζοντας τα μαυρομάτικα. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, αλλάζουμε το νερό και βράζουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν στο σημείο που θέλουμε. Στα τελευταία 5 λεπτά του βρασίματος αλατίζουμε καλά.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες βάζουμε όλα τα υλικά για το χούμους, αλατοπιπερώνουμε κατ’ επιλογήν και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Μπορούμε να κάνουμε το χούμους μας σε 2 δόσεις.
  • Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε τις ελιές, τις σταφίδες και το κουκουνάρι, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το κουκουνάρι. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε κατ’ επιλογήν.
  • Βγάζουμε το χούμους από το ψυγείο και περιχύνουμε με το μείγμα του τηγανιού. Σερβίρουμε με flatbreads.
Bookmarks