Νεκταρίνια

Τραγανή νοστιμιά


Είναι απίστευτο, αλλά λέγεται πως προέκυψαν από μετάλλαξη της κοινής ροδακινιάς, από έναν καλλιεργητή που ήταν αλλεργικός στο χνούδι του ροδάκινου! Όπως και να έχει, είναι πεντανόστιμα καλοκαιρινά φρούτα, με χαρακτηριστική λεία και λαμπερή φλούδα, έντονο άρωμα και σάρκα σφιχτή, τραγανή και κρουστή. Θαυμάσια νεκταρίνια από την Ημαθία, την Πέλλα, την Κοζάνη και τη Λάρισα, τα οποία προμηθευόμαστε ολόφρεσκα σε όλα τα ΑΒ, για να ετοιμάσουμε τις πιο νόστιμες κομπόστες, και όχι μόνο! Γίνονται ωραία σάλτσα αρωματισμένη με καλοκαιρινά μυρωδικά, για να συνοδεύσουν πανακότες, κρέμες και δροσερό γιαούρτι, αλλά η σάρκα τους είναι ιδανική και για γρανίτες.

Διαβαστε επισησ