Είναι αλήθεια ότι είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με τα ξερά δαμάσκηνα στις μαγειρικές μας, παρά με τα φρέσκα, αλλά τα νωπά δαμάσκηνα είναι από τα νοστιμότερα και απολαυστικότερα φρούτα της εποχής. Τα ξερά είναι πράγματι πιο ανθεκτικά στα πολύωρα μαγειρέματα με κρέας (όπως στο χοιρινό ή στο μοσχάρι, με τα οποία ταιριάζουν ιδιαίτερα), αλλά και στα απλά, γιαχνιστά, όπως π.χ. με κουνουπίδι ή πατάτες. Τα φρέσκα, όμως, έχουν άλλη χάρη. Το κάπως θαμπό, μπλε-μοβ χρώμα της λείας φλούδας τους κρύβει μια λαμπερή, ζουμερή και αρχοντικής νοστιμιάς γλυκιά σάρκα, ιδανική για φρουτοσαλάτες, τάρτες, κέικ, μάφιν και γλυκά ψωμιά. Και βέβαια, με αυτή φτιάχνουμε μία από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες όχι μόνο για το ψωμί, αλλά και για να συνοδεύσει λευκά και κίτρινα τυριά στα πλατό μας ή να γίνει γέμιση σε μπισκότα, κέικ και πάστα φλόρα. Ολόφρεσκα και ζουμερά δαμάσκηνα «AB Think bio» θα βρούμε από επιλεγμένους βιοκαλλιεργητές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Μαγνησίας, στα οπωροπωλεία ΑΒ.
Διαβαστε επισησ
Απολαυστικό και χωρίς κουκούτσια!
Φρουτένια απόλαυση
Τα κατακόκκινα σπόρια του στολίζουν κάθε πιάτο μας!
Απολαυστικό και χωρίς κουκούτσια!
Φρουτένια απόλαυση
Τα κατακόκκινα σπόρια του στολίζουν κάθε πιάτο μας!