Σπανάκι

Σε πίτες και μαγειρέματα


Ελληνικό τραπέζι χωρίς σπανάκι είναι αδιανόητο. Δεν θα πούμε ποτέ όχι σε ένα μελωμένο σπανακόρυζο, το ελληνικό ριζότο, με μπόλικο λεμόνι. Και, φυσικά, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια σπιτική σπανακόπιτα με χειροποίητο τραγανό φύλλο; Από την Εύβοια και την Αττική έρχεται το σπανάκι στα ΑΒ και το βρίσκουμε φρεσκότατο και τρυφερό. Συνδυάζεται ωραία με όλα τα ανοιξιάτικα μυρωδικά, όπως ο μάραθος, o άνηθος και ο δυόσμος, τα μυρώνια και οι καυκαλήθρες, όχι μόνο στις εμβληματικές μας χορτόπιτες, αλλά και στα υπέροχα τσιγαριστά γιαχνιστά, με λίγη ντομάτα και μπόλικο λεμόνι. Το σπανάκι αγαπά μπαχαρικά όπως ο κόλιανδρος και το μοσχοκάρυδο, που είναι καθοριστικά αρωματικά συμπληρώματα σε ένα σπανακόρυζο ή μια πίτα. Δοκιμάστε όμως και ελάχιστη καπνιστή πάπρικα ή κύμινο, για μια μικρή γευστική έκπληξη!

Διαβαστε επισησ