Ντομάτες σε τσαμπί

Λαδερά, κοκκινιστά και σπιτικός πελτές


Στα ΑΒ τις βρίσκουμε από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο από την Ξάνθη και τη Δράμα. Ιδανικές είναι άλλωστε για λιαστές αλλά και για πελτέ. Στα μαγειρέματα αλλά και ωμές αγαπούν τρελά τον βασιλικό, ταιριάζουν όμως θαυμάσια και με δυόσμο και ρίγανη. Ανάλογα με το φαγητό που θα τις χρησιμοποιήσουμε, μπρούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο μπαχαρικό θέλουμε – τους ταιριάζουν σχεδόν όλα. Διατηρούνται καλά στο ψυγείο, μέσα σε χαρτοσακούλα, ενώ εκτός ψυγείου διατηρούνται λιγότερο διάστημα. Σε πολλές συνταγές χρησιμοποιούνται ξεφλουδισμένες. Για γίνει αυτό εύκολα, τις χαράζουμε χιαστί στη βάση τους, τις βυθίζουμε σε νερό που κοχλάζει για 10 δευτερόλεπτα, τις μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό για άλλα 10 δευτερόλεπτα και τις ξεφλουδίζουμε πραγματικά πανεύκολα.

Διαβαστε επισησ