Τορτίγια με κιμά και αβοκάντο

Τι θα φάμε σήμερα; Φτιάχνουμε το φαγητό που μας περίσσεψε αλλιώς μέσα από εμπνευσμένες συνταγές, μαζί με τη Maggi.

Κάθε μέρα, χιλιάδες τρόφιμα μένουν αναξιοποίητα και καταλήγουν στα σκουπίδια. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό υιοθετώντας νέες συνήθειες και αξιοποιώντας κάθε υλικό.

Με τον κιμά που περίσσεψε…

Φτιάξε ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ που θα τους ξετρελάνει όλους.

Τορτίγια με κιμά και αβοκάντο

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μαγειρεμένο που περίσσεψε
  • 2κ.σ. MAGGI Νοστιμιά
  • 4 τορτίγιες
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών (Κασέρι ή Γκουντά)
  • 1 αβοκάντο
  • 10 μικρά τοματίνια
  • 2 κ.σ. σάλτσα sriracha
  • 1 κρεμμύδιψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Απλώστε τις πίτες στον πάγκο της κουζίνας, κόψτε σε κύβους το αβοκάντο και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
  2. Μοιράστε τον κιμά στις πίτες, πασπαλίστε με μισή κουταλιά νοστιμιά την κάθε πίτα και ρίξτε στο τέλος τα τοματίνια, το κρεμμύδι, την sriracha και το τυρί χαμηλών λιπαρών.
  3. Τυλίξτε σφιχτά τις τορτίγιας και βάλτε λίγο νερό στην ένωση για να μην ανοίξουν.
  4. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι οι τορτίγιες σας να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί. Εναλλακτικά ψήστε στον φούρνο σε πρόγραμμα αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

Ενημερωνόμαστε σωστά, μαγειρεύουμε δημιουργικά και αλλάζουμε συνήθειες για ένα μέλλον χωρίς σπατάλη!

Maggi

Διαβαστε επισησ