Υγιεινό μπέργκερ

Αντί για έτοιμα κλασικά μπέργκερ με μπέικον, τυριά και πατάτες τηγανητές, φτιάξτε μπέργκερ γαλοπούλας με σάλτσα γιαουρτιού και αβοκάντο


Για 4 μπιφτέκια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε 400 γρ. κιμά γα- λοπούλας με 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο, ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και στραγγισμένο. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με νερό, για να μην κολλάει ο κιμάς. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε ταψάκι στον φούρνο στους 180°C, για περίπου 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε ένα ώριμο αβοκάντο, το λιώνουμε με πιρούνι σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με χυμό 1 λεμονιού, προσθέτουμε 2-3 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, 1/2 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε πάνω κάτω τα ψωμάκια του μπέργκερ. Στη μέση βάζουμε το μπιφτέκι γαλοπούλας και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ροδέλες ντομάτας.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.