Υγιεινά muffins μήλου χωρίς ζάχαρη

Υγιεινά muffins μήλου χωρίς ζάχαρη

12 μερίδες/τεμάχια | 10΄προετοιμασία  |  16′ εκτέλεση


Υλικά:

  • 1 φλ. φαρίνα ολικής αλέσεως
  • 3/4 φλ. αλεύρι βρόμης
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα ΑΒ, τριμμένη
  • 1 κ.γ. κανέλα ΑΒ, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. μήλο, τριμμένο
  • 1 φλ. μήλο, σε κύβους
  • 1/3 φλ. λιωμένο λάδι καρύδας ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 2 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. γιαούρτι αγελάδος ΑΒ, 2% λιπαρά
  • 1/2 φλ. χυμός μήλου ή γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το μήλο (τριμμένο και κυβάκια) και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το λάδι και το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό μήλου ή το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στα στεγνά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε 12 θήκες muffins. Πασπαλίζουμε τις κορυφές των muffins με λίγη καστανή ζάχαρη, αν θέλουμε.
  • Ψήνουμε τα muffins για 13-16 λεπτά ή μέχρι που τα muffins να είναι χρυσά στην κορυφή.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Διαβαστε επισησ