Υγιεινά muffins – cupcakes κολοκύθας

Υλικά:

 

  • 3/4 φλ. πουρές κολοκύθας (υπάρχει και έτοιμος στο εμπόριο αλλά μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας κόβοντας μια κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια που θα τα ψήσετε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου και κατόπιν θα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ)
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 3/4 φλ. αλεύρι βρόμης (βρόμη αλεσμένη στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει πούδρα)
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 φλ. γλυκαντικό με Stevia ή μέλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (με μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και γαρύφαλο)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένα ψητά φουντούκια και λίγα επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπολ με χειροκίνητο ηλεκτρικό μίξερ ανακατεύουμε την κολοκύθα και τα αβγά μέχρι να τα μαλακώσουμε.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τελευταία προσθέτουμε τα φουντούκια. Τα φουντούκια δεν είναι απαραίτητα για τη συνταγή αλλά η γεύση τους δένει πολύ καλά με την κολοκύθα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για μερικά λεπτά, ώστε το αλεύρι βρόμης να απορροφήσει την υγρασία. Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα με θήκες για cupcakes ή muffins όπου έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με φουντούκια.
  • Ψήνουμε περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
  • Σερβίρουμε μόνα τους ή με το frosting από τα ρολάκια κανέλας ή με γιαούρτι.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.