Vegan & gluten free παρφέ με καρύδα και μάνγκο

Vegan & gluten free παρφέ με καρύδα και μάνγκο

2 μερίδες | 10΄προετοιμασία


Υλικά:

  • 1 φλ. κρέμα καρύδας, παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 2 φλ. μάνγκο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλ. καρύδα, τριμμένη και ψημένη
  • χοντροσπασμένα κομμάτια παστελιών
  • ή ξηροί καρποί χοντροκομμένοι και
  • καβουρντισμένοι ή καραμελωμένοι
  • με λίγη ζάχαρη στο τηγάνι
  • σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Σαντιγί από κρέμα καρύδας: Βάζουμε την κρύα κρέμα καρύδας σε ένα μπολ και χτυπάμε με μίξερ σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2-3 λεπτά ή έως ότου εμφανιστούν απαλές κορυφές που στέκονται. Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί, ενσωματώνουμε απαλά το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και στη συνέχεια το παστέλι ή τους ξηρούς καρπούς μαζί με τα κομμάτια σοκολάτας με πολύ απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε περίπου 1/4 φλ. μάνγκο στο κάτω μέρος ενός μπολ και καλύπτουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα-σαντιγί καρύδας. Συνεχίζουμε με εναλλάξ στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Γαρνίρουμε όταν πρόκειται να σερβίρουμε με την τριμμένη καρύδα και απολαμβάνουμε αμέσως.
  • Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

Διαβαστε επισησ