Σοκολατένιο μπράουνι με κολοκυθάκια

Μια ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου μπράουνι, χωρίς ζάχαρη, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κλασικό, αφού είναι εξίσου νόστιμο και πληθωρικό.


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης, που φουσκώνει μόνο του, μαζί με 1/4 φλ. κακάο, 1 κ.γ. σόδα και 1 κ.γ. αλάτι. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι 2/3 φλ. ελαιόλαδο με 2/3 φλ. μέλι και 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας. Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχεί όλο. Το μείγμα που θα προκύψει θα είναι αρκετά στεγνό. Προσθέτουμε 2 φλ. κολοκύθια, τριμμένα και καλά στυμμένα, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε 1/2 φλ. καρύδια και 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας υγείας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 22 x 35 εκ. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.