Menu
Generic filters
Exact matches only

Σοκολατένιο μπράουνι με κολοκυθάκια

Μια ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου μπράουνι, χωρίς ζάχαρη, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κλασικό, αφού είναι εξίσου νόστιμο και πληθωρικό.


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης, που φουσκώνει μόνο του, μαζί με 1/4 φλ. κακάο, 1 κ.γ. σόδα και 1 κ.γ. αλάτι. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι 2/3 φλ. ελαιόλαδο με 2/3 φλ. μέλι και 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας. Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχεί όλο. Το μείγμα που θα προκύψει θα είναι αρκετά στεγνό. Προσθέτουμε 2 φλ. κολοκύθια, τριμμένα και καλά στυμμένα, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε 1/2 φλ. καρύδια και 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας υγείας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 22 x 35 εκ. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Bookmarks

Μια ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου μπράουνι, χωρίς ζάχαρη, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κλασικό.