Πολύχρωμα σορμπέ με μέλι

Πολύχρωμα σορμπέ με μέλι

4 μερίδες | 5΄προετοιμασία  | τουλάχιστον 4 ώρες αναμονή


Υλικά:

Για το σορμπέ με σμέουρα:

  • 3 φλ. σμέουρα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλ. ζεστό νερό

Για το σορμπέ ροδάκινο:

  • 4 μέτρια ροδάκινα, σε φέτες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλ. ζεστό νερό

Για το σορμπέ πεπόνι:

  • 3½ φλ. πεπόνι, σε κύβους
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • λίγο μέλι
  • 1/4 φλ. ζεστό νερό

Για το σορμπέ μάνγκο:

  • 2 μάνγκο, σε κύβους (περίπου 3½ φλιτζάνια)
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλ. ζεστό νερό

Εκτέλεση:

  • Καταψύχουμε τα κομμάτια των φρέσκων φρούτων πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σε μονή δόση, για 3-4 ώρες ή για μία ολόκληρη νύχτα.
  • Τοποθετούμε τα κατεψυγμένα φρούτα (ένα είδος κάθε φορά) στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό και να πιέσουμε προς τα κάτω με μια σπάτουλα για να βοηθήσουμε τη διαδικασία.
  • Καταναλώνουμε αμέσως για πιο απαλή υφή ή μεταφέρουμε σε δοχείο που είναι ασφαλές για κατάψυξη και καταψύχουμε για 3-4 ώρες.

 

Διαβαστε επισησ