4 μερίδες | 5΄προετοιμασία | τουλάχιστον 4 ώρες αναμονή
Υλικά:
Για το σορμπέ με σμέουρα:
- 3 φλ. σμέουρα
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 1/4 φλ. ζεστό νερό
Για το σορμπέ ροδάκινο:
- 4 μέτρια ροδάκινα, σε φέτες
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/4 φλ. ζεστό νερό
Για το σορμπέ πεπόνι:
- 3½ φλ. πεπόνι, σε κύβους
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- λίγο μέλι
- 1/4 φλ. ζεστό νερό
Για το σορμπέ μάνγκο:
- 2 μάνγκο, σε κύβους (περίπου 3½ φλιτζάνια)
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 1/4 φλ. ζεστό νερό
Εκτέλεση:
- Καταψύχουμε τα κομμάτια των φρέσκων φρούτων πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σε μονή δόση, για 3-4 ώρες ή για μία ολόκληρη νύχτα.
- Τοποθετούμε τα κατεψυγμένα φρούτα (ένα είδος κάθε φορά) στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό και να πιέσουμε προς τα κάτω με μια σπάτουλα για να βοηθήσουμε τη διαδικασία.
- Καταναλώνουμε αμέσως για πιο απαλή υφή ή μεταφέρουμε σε δοχείο που είναι ασφαλές για κατάψυξη και καταψύχουμε για 3-4 ώρες.