Πασχαλινή τηγανιά με κοτόπουλο, φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά και κρασί

6 μερίδες  |  15′ προετοιμασία  |  25΄ μαγείρεμα


Υλικά:

  • 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «AB think bio»
  • 1 κιλό  κοτόπουλο φιλέτο (μπούτι ή στήθος), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. σέσκουλα, χοντροκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν για άλλα 5-6 λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα σέσκουλα. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Διαβαστε επισησ