Παγωτά από μπανάνα

Οι εκδοχές που προτείνουμε είναι δροσερές και απίθανα γευστικές, ελαφρύτερες από την πρωτότυπη και ιδανικές για χορτοφάγους, καθώς δεν περιέχουν αβγά και ζωικά λιπαρά, ούτε όμως και ζάχαρη. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανική επιλογή δροσιάς για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού.


ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΒΑΝΊΛΙΑ

Καθαρίζουμε 3 μεγάλες μπανάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε για 1-2 ώρες στην κατάψυξη, να παγώσουν. Τις χτυπάμε έπειτα στο μπλέντερ για 1 λεπτό, μέχρι να κομματιαστούν καλά, και προσθέτουμε 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο, 1/4 κ.γ. υγρή βανίλια, ελάχιστη κανέλα και ελάχιστο αλάτι. Χτυπάμε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Το μεταφέρουμε σε πλαστικό ή ανοξείδωτο δοχείο και το καταψύχουμε για 30-60 λεπτά. Σερβίρουμε γαρνίροντας, αν θέλουμε, με αράπικα φιστίκια ανάλατα, καβουρδισμένα

ΜΕ ΚΑΚΆΟ ΚΑΙ ΚΑΡΎΔΙΑ

Κόβουμε 3 καθαρισμένες μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε για 1-2 ώρες στην κατάψυξη για να παγώσουν. Έπειτα, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε 1 κ.σ. κακάο, 1 κ.σ. μέλι και 1/2 κ.γ. κανέλα και χτυπάμε ακόμα 1 λεπτό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ, προσθέτουμε 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια και 1/2 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας, ανακατεύουμε και βάζουμε για 30-60 λεπτά στην κατάψυξη.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.