Ωμοφαγικά μελομακάρονα

Μουλιάζουμε 1 φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι για 1 ώρα σε ζεστό νερό. Πολτοποιούμε 125 γρ. καρυδόψιχα και 130 γρ. νιφάδες βρόμης στο μπλέντερ. Προσθέτουμε 2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, 1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο, 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, ρίχνουμε στο μπλέντερ τους στραγγισμένους χουρμάδες και 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέτουμε και το μείγμα της βρόμης και τα χτυπάμε όλα μαζί, να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε το μείγμα σε 12-15 μελομακάρονα. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Λιώνουμε 50 γρ. μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε τα μελομακάρονα. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι, αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.