Low fat πανακότα με γιαούρτι, μέλι και γρήγορη μαρμελάδα φρούτων

Low fat πανακότα με γιαούρτι, μέλι και γρήγορη μαρμελάδα φρούτων

6 – 7 μερίδες | 30΄προετοιμασία  |  4-6 ώρες αναμονή


Υλικά:

  • 500 γρ. γάλα με 2% λιπαρά, κρύο
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 1/2 φλ. στέβια 1:1
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή τα σποράκια από 1 λοβό φυσικής βανίλιας)
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 φλ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα ή μείγμα αυτών)
  • 1/3 – 1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού
  • 2 κ.γ. κρύο νερό

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό ποτήρι ρίχνουμε 2 κ.σ. από το κρύο γάλα, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά να μαλακώσει η ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε καλά τη στέβια και την κανέλα.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη στέβια μέχρι να ζεσταθεί και να διαλυθεί η στέβια. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 6-7 φόρμες πανακότας και ψύχουμε για 4-6 ώρες ή έως ότου σφίξει το μείγμα.
  • Γρήγορη μαρμελάδα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα φρούτα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα φρούτα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους. Πιέζουμε τα φρούτα με ένα πιρούνι ή σπάτουλα και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά. Σε ένα μικρό ποτήρι ανακατεύουμε το άμυλο καλαμποκιού και το νερό. Όταν τα φρούτα έχουν βράσει για λίγα λεπτά, προσθέτουμε 1 κ.σ. από τον χυλό με το άμυλο καλαμποκιού που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο και γυαλιστερό αποτέλεσμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ξεφορμάρουμε τις πανακότες, βυθίζοντας τις θήκες για 10-20 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, μέχρι τη μέση. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και βοηθάμε να ξεφορμαριστούν, διατρέχοντας ένα μαχαίρι στα πλαϊνά κάθε φόρμας.
  • Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή αρμπαρόριζας.

Διαβαστε επισησ