πισω στa αρθρα

Light μπουγάτσα με κίτρινη κολοκύθα

Mια ενδιαφέρουσα φθινοπωρινή παραλλαγή της αγαπημένης μας μπουγάτσας, με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη και χωρίς λακτόζη, όπου η γαλατένια γέμιση αντικαθίσταται από μια ζεστή, γήινη κρέμα κίτρινης κολοκύθας.


Λιώνoυμε στο μπλέντερ 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα, βρασμένη και στραγγισμένη, και την ανακατεύουμε με 1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό. Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα, να φουσκώσει. Ύστερα ρίχνουμε 1/2 φλ. στέβια, 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα, 2 βανίλιες και ξύσμα από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια τοποθετούμε 1 φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25 x 30 εκ. και το πιέζουμε καλά, ώστε να καλύψει τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα. Με πινέλο βουτυρώνουμε τη ζύμη και απλώνουμε πάνω της τη γέμιση. Καλύπτουμε με άλλο 1 φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε την επιφάνεια σε λωρίδες και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Ψήνουμε την μπουγάτσα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Τη βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.