Καλοκαιρινή τάρτα με αφράτη κρέμα γιαουρτιού με πούλπα από φρέσκα βερίκοκα

Καλοκαιρινή τάρτα με αφράτη κρέμα γιαουρτιού με πούλπα από φρέσκα βερίκοκα

8 μερίδες | 30΄προετοιμασία  |  20′ εκτέλεση |  5 ώρες ψύξη


Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο (ή βούτυρο καρύδας για vegan εκδοχή)
  • 60 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:

  • 350 γρ. βερίκοκα (χωρίς κουκούτσι)
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή 1-2 κ.σ. μέλι, ανάλογα με τη γλυκύτητα του φρούτου
  • 160 γρ. γιαούρτι (ή επιδόρπιο γιαουρτιού vegan)
  • 150 ml σαντιγί (ή φυτική σαντιγί για vegan εκδοχή)
  • 15 γρ. ζελατίνη

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Βάση: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να προκύψει μια εύθρυπτη ζύμη. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα ή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και πιέζουμε ελαφρά, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα βερίκοκα, το μέλι ή τη ζάχαρη και 60 ml νερό και βράζουμε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε καλά τα βρασμένα βερίκοκα και τα περνάμε από μια σήτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ενσωματώνουμε και την έτοιμη σαντιγί.
  • Βράζουμε τη ζελατίνη με 60 ml νερού για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη μους βερίκοκου στη ζελατίνη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μους πάνω στην τάρτα και παγώνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε.

 

Διαβαστε επισησ