Healthy Rainbow Sandwiches

Healthy Rainbow Sandwiches

4 μερίδες | 10΄προετοιμασία  |  40′ εκτέλεση


Υλικά:

  • 3 κολοκυθάκια
  • 300 γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη, συσκευασμένη σε κομμάτια)
  • 1 μεγάλος βολβός παντζαριού
  • 1-2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • αλατοπίπερο
  • 1/4 φλ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. θρυμματισμένη φέτα ή λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. ρόκα
  • 4 κ.σ. χούμους
  • 4 ψωμάκια Ciabatta ή 8 φέτες ψωμιού ολικής άλεσης

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190°C. Το παντζάρι θα πάρει περισσότερο χρόνο για να ψηθεί, οπότε ξεκινάμε με αυτό το μαγείρεμα. Περιχύνουμε τον βολβό του παντζαριού με λίγο ελαιόλαδο και το τυλίγουμε με λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί, επενδεδυμένο με αντικολλητικό χαρτί, και το ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά συνολικά. Ενώ ψήνεται το παντζάρι, προετοιμάζουμε όλα τα άλλα υλικά.
  • Ανακατεύουμε τη φέτα και το τυρί κρέμα στο μούλτι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Μόλις το παντζάρι ψηθεί για 20 λεπτά, προετοιμάζουμε και τα άλλα λαχανικά.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 1/2 εκ. και την κολοκύθα σε μέτριες φέτες.
  • Τακτοποιούμε την κολοκύθα και τα κολοκυθάκια στο ταψί όπου ψήνεται το παντζάρι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο και, όταν τα λαχανικά κρυώσουν αρκετά, ξετυλίγουμε και το παντζάρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αν θέλουμε, ζεσταίνουμε ή ψήνουμε το ψωμί μας.
  • Σάντουιτς: Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα χούμους σε μια φέτα ψωμί, συνεχίζουμε με φυλλαράκια ρόκας και από πάνω προσθέτουμε φέτες παντζαριού, φέτες κολοκυθιού και κολοκύθας. Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα από το μείγμα των τυριών στη δεύτερη φέτα ψωμί και σκεπάζουμε το σάντουιτς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα σάντουιτς.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Διαβαστε επισησ