Carrot Hot Dogs

Τα παπρικάτα καρότα αντικαθιστούν τα λουκάνικα της συνταγής και ένα τόσο ανθυγιεινό αλλά λαχταριστό φαγητό μεταμορφώνεται σε μια υγιεινή πρόταση, ιδανική και για πάρτι.


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  • Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών ξεφλουδίζουμε 8 μεγάλα καρότα όσο γίνεται ισομεγέθη και στρογγυλεύουμε ελαφρώς τις άκρες τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 50 γρ. πελτέ ντομάτας, 1½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού, 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, 1/2 κ.γ. κύμινο και 1 κ.γ. μουστάρδα.

Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

  • Ρίχνουμε τα καρότα μέσα στο μπολ με το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά με τις παλάμες μας, να πάει το μείγμα παντού. Τα στρώνουμε στο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε για 35 λεπτά, περιχύνοντάς τα με το μείγμα κάθε 15 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τυρί κρέμα με λίγο γιαούρτι. Μοιράζουμε από 1 ψημένο καρότο μέσα σε 8 ψωμάκια για hot dog (κατά προτίμηση ολικής άλεσης), 1 κ.σ. από το μείγμα τυρί-γιαούρτι, λίγη μουστάρδα και κέτσαπ, χωρίς ζάχαρη. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.