Buñuelos – Κολομβία

Χριστουγεννιάτικη λιχουδιά, αγαπητή σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, που μοιάζει με donuts. Πρόκειται για μπαλίτσες από τηγανητό ζυμάρι, που φτιάχνονται από ήπιο νωπό τυρί, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαύρη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Εδώ, στην ελαφριά εκδοχή τους, περιορίζουμε τη ζάχαρη, μειώνουμε τα λιπαρά στο τυρί και στην κρέμα και αποφεύγουμε το τηγάνισμα, κρατώντας τη γεύση τους στα ίδια υψηλά στάνταρντ!

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ρικότα ή ανθότυρο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο + 1 επιπλέον, για επάλειψη
  • 1½ κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή στέβια

Για την εκτέλεση:

  • 6 φλ. νερό1/3 φλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.σ. κανέλα GREENBAY BIO

Εκτέλεση

  • Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το αβγό και το ξύσμα. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μπολ με το τυρί και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι.
  • Buñuelos: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο ταψιά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε 4 ίσα μέρη και φτιάχνουμε μία μακριά λωρίδα με το καθένα. Κόβουμε κάθε λωρίδα σε κομμάτια περίπου 2,5 εκ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και, μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε μέσα σε δόσεις τα κομμάτια ζύμης.
  • Αφήνουμε κάθε δόση για περίπου 1/2 λεπτό και σουρώνουμε καλά.
  • Βάζουμε τα κομμάτια ζύμης στα ταψιά, σε απόσταση μεταξύ τους, και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν ψηθούν, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα Bunuelos με το βούτυρο και το μείγμα ζάχαρης-κανέλας να καλυφθούν και τα σερβίρουμε ζεστά.

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.