Πατατόσουπα βελουτέ με τραγανό τυρένιο crumble

Οι σούπες είναι ίσως από τα λίγα πράγματα που με κάνουν να αγαπώ τον χειμώνα. Με ολόκληρα λαχανικά ή βελουτέ, είναι θρεπτικές, με ζεσταίνουν από μέσα και μου προσφέρουν τη θαλπωρή που χρειάζομαι όταν έξω κάνει κρύο.

Η σημερινή μου σούπα δεν είναι μόνο νόστιμη! Είναι πολύ εύκολη για να τη φτιάξεις, θρεπτική, με υπέροχη τυρένια γεύση από το PARVEGANO Savory & Nutty, το οποίο χρησιμοποιώ και στο τραγανό μου crumble για να το απογειώσει με την υπέροχη γήινη γεύση του! Δοκίμασέ τη και δεν θα σταματήσεις να τη φτιάχνεις όλον τον χειμώνα!  

Πατατόσουπα βελουτέ με τραγανό τυρένιο crumble  

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά  

Υλικά για τη σούπα: 

  • κρεμμύδι, σε φέτες 
  • 1 πράσοσε φέτες 
  • 1 καρότοσε φέτες 
  • 700 γρ. πατάτεςσε κύβους 
  • σκελίδες σκόρδο 
  • 1.200 ml ζεστό ζωμό λαχανικών 
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι  
  • 100 ml φυτική κρέμα  
  • κ.σ. PARVEGANO Savory & Nutty  
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Υλικά για το crumble: 

  • 30 γρνιφάδες βρώμης 
  • 30 γρ. αμύγδαλα, κοπανισμένα 
  • 30 γρκολοκυθόσπορους 
  • κ.σσουσάμι 
  • ¼ κ.γξερό θυμάρι 
  • κ.γ. καστανή ζάχαρη 
  • κ.σ. PARVEGANO Savory & Nutty 
  • κ.σελαιόλαδο 
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

1) Ετοιμάζουμε το crumble. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τους κολοκυθόσπορους, το σουσάμι, το θυμάρι, τη ζάχαρη, το PARVEGANO Savory & Nutty, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

2) Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C° στον αέρα για περίπου 25-30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μια-δυο φορές ανακατεύουμε για να ψηθεί πιο ομοιόμορφα. 

3) Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σούπα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 

4) Προσθέτουμε το καρότο και τις πατάτες, λίγο αλάτι (αναλόγως πόσο αλμυρός είναι ο ζωμός) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά για 1 λεπτό. 

5) Περιχύνουμε με τον ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε τα φυλλαράκια από το θυμάρι, κι όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και μισοκαλύπτουμε με καπάκι. Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 

6) Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και το PARVEGANO Savory & Nutty και πολτοποιούμε καλά με ραβδομπλέντερ. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με λίγες κουταλιές από το crumble.

Food Blogger Madame Ginger
Food Blogger Madame Ginger

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.