Υγιεινά Fish & Chips με ντιπ γιαουρτιού

Ένα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων στην πιο υγιεινή του εκδοχή

Από 30’ έως 60’
5 μερ
Εύκολη

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρος κατεψυγμένος σε φιλέτα (ξαλμυρισμένος)
1 κιλό πατάτες
300 g πάνκο (ιαπωνική φρυγανιά)
8 αυγά
100 g τριμμένη φρυγανιά
200 g αλεύρι
1/2 ματσάκι άνηθος
15 g εστραγκόν
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
30 g καπνιστή πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
500 g γιαούρτι 10%
1/3 σκελίδα σκόρδο
40 g αγγουράκι τουρσί
40 g κάπαρη (ξεπλυμένη από το αλάτι)
15 g εστραγκόν
20 ml χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε μια μπασίνα ή βαθύ μπολ, βάζουμε το πάνκο, τη γαλέτα και αρωματίζουμε με την καπνιστή πάπρικα, εστραγκόν και ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα αβγά χτυπημένα.
  • Ξεκινάμε το πανάρισμα του μπακαλιάρου με τη γνωστή διαδικασία, δηλαδή περνώντας τα φιλέτα από αλεύρι, αβγό και στο τέλος γαλέτα.
  • Μπορούμε να πανάρουμε τον μπακαλιάρο και δεύτερη φορά, αλλά μόνο με αβγό – γαλέτα.
  • Μόλις τελειώσουμε με το πανάρισμα, ψήνουμε απευθείας στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά, στη μέση του ψησίματος γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά ώστε να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
  • Για τις τηγανιτές πατάτες φούρνου, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σαν να πρόκειται να τις κόψουμε για τηγανιτές, δηλαδή λεπτές λωρίδες (sticks).
  • Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με καπνιστή πάπρικα, θυμάρι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  • Τις ψήνουμε στους 170°C για περίπου 45′ σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Για το ντιπ, τοποθετούμε πρώτα όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι σε ένα blender μαζί με λίγο ελαιόλαδο και νερό και τα πολτοποιούμε.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ελέγχουμε την οξύτητα που επιθυμούμε, προσθέτοντας με λεμόνι της αρεσκείας μας.
Μum Institute

σχετικεσ συνταγεσ