Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Μεσογειακή διατροφή
Καλοκαίρι
Φαγητό στο γραφείο
Vegan
Νηστεία
Κριθαράκι-ωδή στο καλοκαίρι με 3 είδη ντομάτας και βασιλικό
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, να λαδωθεί καλά, περιχύνουμε με το νερό ή τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές ενδιάμεσα. Δοκιμάζουμε το κριθαράκι και, αν είναι ακόμα σκληρό, προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμα.
- Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον βασιλικό, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι να σταθεί για περίπου 3 λεπτά.