Vegan σπαγγέτι high protein με κιμά σόγιας
Preparation
Από 30’ έως 60’
Servings
5 μερ
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 200g Κιμάς σόγιας
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
- 2 Ντομάτες
- 1 Δαφνόφυλλο
- 1 πρέζα κανέλλα σκόνη
- 1/3 κ.γ. Κύμινο
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.γ. Ζάχαρη καστανή
- 1 πακέτο Σπαγγέτι high protein
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διατροφικός πίνακας
Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ, αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων.
556 kcal
ΠΠΑ
28%
Ενέργεια
36,4 g
ΠΠΑ
73%
Πρωτεΐνες
68,2 g
ΠΠΑ
36%
Υδατάνθρακες
9,8 g
ΠΠΑ
11%
Σάκχαρα
10,5 g
Διαιτητικές ίνες
13,8 g
ΠΠΑ
20%
Λιπαρά
2,0
ΠΠΑ
10%
Κορεσμένα Λιπαρά
85 mg
ΠΠΑ
4%
Νάτριο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουμε το κιμά σόγιας να μουλιάσει στο ζεστό νερό.
- Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, αφού πρώτα τον έχουμε στραγγίσει, και σοτάρουμε αλλά 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.