Vegan παγωτό φιστίκι με αβοκάντο και χουρμάδες
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 2½ φλ. non-dairy γάλα (από κάσιους, αμύγδαλα κ.ά.)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1½ φλ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, χωρίς τα κελύφη τους
- 1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου, προαιρετικά
- 1/8 κ.γ. σπιρουλίνα ή matcha tea (για χρώμα), προαιρετικά
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε το γάλα, το αβοκάντο, το 1 φλ. από τα φιστίκια Αιγίνης, τους χουρμάδες και το εκχύλισμα αμυγδάλου στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προσθέτουμε τη σπιρουλίνα ή το matcha σιγά σιγά, για να πάρουμε ένα όμορφο, πράσινο χρώμα, προσέχοντας μην προσθέσουμε πολύ, αλλιώς θα επηρεάσει τη γεύση.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο που σφραγίζει καλά, ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και καταψύχουμε όλη τη νύχτα.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε να ξεπαγώσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο. Αν το θέλουμε πολύ κρεμώδες, κόβουμε σε κομμάτια και μπλεντάρουμε ξανά.
- Σερβίρουμε σε μπολ ή χωνάκια, γαρνίροντας προαιρετικά με λίγο φιστίκι Αιγίνης.