Menu
Generic filters

    Τυρομπαλίτσες με μανιτάρια σοτέ, τυλιγμένες σε βότανα και φιστίκια, από τα υπόλοιπα γεμιστά μανιτάρια

    Ιωάννα Σταμούλου

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή άλλα της επιλογής σας
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 400 γρ. μυζήθρα
    • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 100 γρ. φέτα
    • 100 γρ. φιστίκι αράπικο
    • 2 φλ. μαϊντανό και άνηθο
    • 30 γρ. μείγμα του τυριού
    • αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου
    • πράσινη σαλάτα ή ρόκα.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή άλλα της επιλογής σας σε μικρά κυβάκια. Τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Μέσα σε λεκανίτσα λιώνουμε με πιρούνι 400 γρ. μυζήθρα και ανακατεύουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 100 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι και 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Στο μεταξύ καβουρντίζουμε ελαφρώς 100 γρ. φιστίκι αράπικο ή κελυφωτό σε αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και το ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη. Το ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με 2 φλ. μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένους. Ύστερα, παίρνουμε με ένα κουτάλι μια ποσότητα γύρω στα 30 γρ. από το μείγμα του τυριού και πλάθουμε μπαλίτσες που κυλάμε στο μείγμα βοτάνων και φιστικιών. Τα σερβίρουμε πάνω σε στρώμα από πράσινη σαλάτα ή ρόκα.

    Bookmarks