Τσιπούρες σε κρασί και τοματίνια

Από 30’ έως 60’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
2 τσιπούρα ΑΒ επιλογή (των 500 γρ. η καθεμία) καθαρισμένη και φιλεταρισμένη
1 κ.γ. γλυκάνισο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένη
1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
400 γρ. τοματίνια, κόκκινα και κίτρινα, ολόκληρα ή στη μέση αν είναι μεγάλα
100 ml λευκό κρασί
100 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ακουμπάμε προσεκτικά τις τσιπούρες στο καυτό λάδι από την μεριά του δέρματος και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε τον γλυκάνισο για να δώσει το άρωμά του.

Προσθέτουμε το σκόρδο γύρω από τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τα τοματίνια.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει η σάλτσα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 100 ml νερό και αρκετό αλατοπίπερο.

Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια.

Σερβίρουμε τις τσιπούρες με τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.