Menu
Generic filters
Exact matches only

Κρύο τσάι με ιβίσκο, λάιμ και δυόσμο

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 2 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 3-4 φλούδες λάιμ
  • 4-5 φύλλα ιβίσκου, αποξηραμένα
  • 1 κ. γ. χυμός λάιμ
  • 300 ml νερό
  • ξύσμα λάιμ
  • 15 παγάκια
  • 10 κλαράκια δυόσμου, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 200 ml από το νερό και ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο, τις φλούδες από το λάιμ και τα φύλλα ιβίσκου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, το σουρώνουμε καλά και το βάζουμε σε κανάτα μαζί με τα παγάκια. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο.

Bookmarks

“ Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 200 ml από το νερό και ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο, τις φλούδες από το λάιμ και τα φύλλα ιβίσκου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, το σουρώνουμε καλά και το βάζουμε σε κανάτα μαζί με τα παγάκια. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο.      “