Τσιπούρες σε κρασί και τοματίνια
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 τσιπούρα ΑΒ επιλογή (των 500 γρ. η καθεμία) καθαρισμένη και φιλεταρισμένη
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 400 γρ. τοματίνια, κόκκινα και κίτρινα, ολόκληρα ή στη μέση αν είναι μεγάλα
- 100 ml λευκό κρασί
- 100 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ακουμπάμε προσεκτικά τις τσιπούρες στο καυτό λάδι από την μεριά του δέρματος και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε τον γλυκάνισο για να δώσει το άρωμά του.
Προσθέτουμε το σκόρδο γύρω από τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τα τοματίνια.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει η σάλτσα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 100 ml νερό και αρκετό αλατοπίπερο.
Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια.
Σερβίρουμε τις τσιπούρες με τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.