πισω στισ συνταγεσ

Triffle με γκρανόλα

Περισσότερο από 60’
·
3 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

160 γρ.
βρώμη (για την γκρανόλα)
70 γρ.
ξηροί καρποί της αρεσκείας μας, ελαφρώς θρυμματισμένοι (για την γκρανόλα)
50 γρ.
ηλιόσποροι (για την γκρανόλα)
150 γρ.
αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας (για την γκρανόλα)
3 κ.σ.
μέλι (για την γκρανόλα)
1 κ.γ.
κανέλα, τριμμένη (για την γκρανόλα)
½ κ.γ.
αλάτι (για την γκρανόλα)
¼ κ.γ.
γαρύφαλλο, τριμμένο (για την γκρανόλα)
2 κ.σ.
ελαιόλαδο (για την γκρανόλα)
250 γρ.
μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου (για την κρέμα)
200 γρ.
γιαούρτι, στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου (για την κρέμα)
2 κ.σ.
μέλι (για την κρέμα)
4
μανταρίνια (για την κρέμα)

εκτελεση

Για την γκρανόλα: Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για την γκρανόλα και φορώντας γάντια μίας χρήσης ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί φούρνου 20×20εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε με τα χέρια μας την γκρανόλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού χωρίς να την πιέζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για την κρέμα: Τρυπάμε τα μανταρίνια με ένα ίσιο μαχαίρι και τα αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα. Κατόπιν, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε.

Έπειτα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανταρίνια.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα μανταρίνια, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, πολτοποιούμε τα μανταρίνια στο multi πολύ καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Παράλληλα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε με το γιαούρτι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι, να ομογενοποιηθούν τα υλικά για περίπου 1-2 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το μέλι μαζί με τα μανταρίνια και χτυπάμε ξανά, μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σύνθεση: Κόβουμε σε κομμάτια την γκρανόλα, ρίχνουμε λίγη από αυτή στον πάτο ενός ποτηριού, σκεπάζουμε με κρέμα, τοποθετούμε λίγη γκρανόλα από πάνω και καλύπτουμε με κρέμα εκ νέου.

#tsoulotip: Πρέπει να αφήσουμε την γκρανόλα να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.