Menu
Generic filters
Exact matches only

    Ταμπουλέ με λίγο ψιλό πλιγούρι από το buddha bowl

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 1 ματσάκι μαϊντανό
    • φυλλαράκια δυόσμου
    • 1 αγγούρι
    • 1 ντομάτα
    • 1 πιπεριά πράσινη
    • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
    • 4-5 κ.σ. πλιγούρι
    • 1 λεμόνι
    • 40 ml ελαιόλαδο
    • 1 πρέζα κανέλα
    • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
    • αλάτι

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε 1 ματσάκι μαϊντανό και τα φυλλαράκια από 3 κλαδάκια δυόσμο. Καθαρίζουμε 1 αγγούρι από φλούδα, το κόβουμε κατά μήκος και, αφού αφαιρέσουμε τα σποράκια, το κόβουμε σε κυβάκια. Αφαιρούμε τα σποράκια από 1 ντομάτα και την κόβουμε σε κυβάκαιρούμε κοτσάνι και σποράκια από 1 πιπεριά πράσινη και την κόβουμε σε κυβάκια. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, το αγγούρι, την ντομάτα, την πιπεριά, 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με το τρυφερό πράσινο μέρος τους, 4-5 κ.σ. πλιγούρι φουσκωμένο (από το buddha bowl), τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι, 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 1 πρέζα κανέλα, 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών και αλάτι.

    Bookmarks