Ταμπουλέ με λίγο ψιλό πλιγούρι από το buddha bowl
Υλικά
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- φυλλαράκια δυόσμου
- 1 αγγούρι
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4-5 κ.σ. πλιγούρι
- 1 λεμόνι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
- αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε 1 ματσάκι μαϊντανό και τα φυλλαράκια από 3 κλαδάκια δυόσμο. Καθαρίζουμε 1 αγγούρι από φλούδα, το κόβουμε κατά μήκος και, αφού αφαιρέσουμε τα σποράκια, το κόβουμε σε κυβάκια. Αφαιρούμε τα σποράκια από 1 ντομάτα και την κόβουμε σε κυβάκαιρούμε κοτσάνι και σποράκια από 1 πιπεριά πράσινη και την κόβουμε σε κυβάκια. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, το αγγούρι, την ντομάτα, την πιπεριά, 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με το τρυφερό πράσινο μέρος τους, 4-5 κ.σ. πλιγούρι φουσκωμένο (από το buddha bowl), τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι, 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 1 πρέζα κανέλα, 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών και αλάτι.